Ögonfransförlängning

 Vad vet vi om fransförlängning?

Det finns tre typer av fransförlängning: syntet, silke och mink. De finns i en mängd olika storlekar och former. Fransförlängning appliceras vanligtvis av en tekniker i en skönhetssalong, med hjälp av en pincett och ett speciellt permanent lim.

Proceduren kan ta så lång tid som två timmar, och dina ögon bör vara stängda under hela behandlingen. De falska fransarna håller vanligtvis tre till fyra veckor och faller av i samband med när dina naturliga fransar faller av. Alla människor är olika så reaktionen på limmet för fransförlängning kan också vara olika. Man ska vara försiktig med ingredienserna i limmet som ibland kan orsaka allergiska reaktioner. En allergisk reaktion kan utlösa smärta, klåda, rodnad och svullnad.

Du bör välja rätt salong och ingredienser i produkterna innan du går vidare med en ögonfransförlängning. Vad du behöver för att hitta salongen är dina vänner som har fransförlängning, du kan prata med dem och ställa några frågor om salongen. Om salongen har ett gott rykte kan du läsa recensioner från andra kunder. Be om information kring limmets ingrediens lista och kontrollera den för allergener. Du kan också läsa om för- och nackdelar. I salongen kan du be om ett test innan limmet appliceras på dina ögon. Om du är allergisk bör du upplysa personalen i salongen om detta, för att undvika negativa situationer med fransförlängningen.

När du får ögonfransförlängning får du även några rekommendationer om hur du ska behandla dem eller instruktioner om hur du undviker att de blir blöta med vatten, rengöringsmedel, krämer eller någon annan produkt under de första 24 timmarna. Du måste hålla oljebaserade produkter borta från ögonen, eftersom oljan kan lösa upp franslimmet. Vill du läsa mer användbara artiklar? Du hittar dem i vår blogg. Vi har mycket intressant information där för våra kunder.