Långa fransar är nog alla kvinnors dröm. De kan göra en enorm skillnad för ditt utseende. Hur får man längre ögonfransar och vilka är det bästa metoderna för att få ögonfransarna att växa?

Om du vill ha långa ögonfransar på ett naturligt sätt finns det några metoder man kan använda sig av. Dels finns mascara och ögonfransförlängning som ger dig ett snabbt resultat utan någon vidare ansträngning. Men hur får man långa ögonfransar på andra vis? Vi berättar knepen i denna artikel.

Behandla ögonfransarna väl

Hur får man längre ögonfransar undrar du? Ögonfransar behöver mycket omvårdnad och kärlek för att växa till sig. Precis som ditt hår och din hy behöver kärlek för att må bra. Man bör bland annat minimera att fransarna slits genom att använda en skonsam smink borttagning och en mascara som är lätt att tvätta bort.

Ju mer slitage fransarna utsätt för desto större är risken för att de skadas och trillar av. Nedan listar vi knep på hur du kan göra för att få längre ögonfransar!

  • Applicera ögonfransserum – Ögonfransserum har blivit ett otroligt populärt sätt att få långa och fylliga fransar, på ett naturligt vis. Ögonfransserum gör nämligen att dina ögonfransar blir längre genom att förlänga tillväxtfasen, serumet stimulerar hårsäckarna vilket leder till att de producerar nya celler och därmed ökar dina fransars tillväxt. (Vi kan varmt rekommendera Xlash PRO Vippeserum)
  • Ricinolja – Finns inget vetenskapligt belägg för att ricinolja gör dina fransar längre. Många hävdar dock att regelbunden insmörjning av ögonfransarna med ricinolja har hjälpt fransarna att växa. Ricinolja har återfuktande egenskaper vilket gör att dina ögonfransar blir mer motståndskraftiga som sedan leder till längre fransar på sikt.
  • Välj en vårdande mascara – Mascara är ett effektivt sätt att få långa och fylliga ögonfransar för stunden. Men fransarna torkar ut av mascaran, därmed blir de mer ömtåliga och sköra. Därför bör man använda en mascara som är vårdande och som återfuktar dina ögonfransar.