Att färga dina ögonfransar hemma är inte särskilt svårt eller krångligt. Du kan få perfekta ögonfransar även hemma! Vi har listat de produkter du behöver och hur du går tillväga steg för steg.

Om man är trött på att ständigt måla ögonfransarna med olika geler, mascara och andra kosmetika produkter bör man testa att färga ögonfransarna! Det är förvånansvärt enkelt att utföra denna process hemma.

Produkterna du behöver för att färga ögonfransar

Innan man bestämmer sig för att färga sina ögonfransar måste man se till att man har de rätta produkterna för detta ändamål.

  • Välj rätt färg – Färgen som du bestämmer dig för är självklart helt upp till dig. Alla har vi olika stil och smak och du måste välja något som passar din stil. Om du vill göra ljusa ögonfransar mörkare ska man välja en nyans av färg som är två steg mörkare än den naturliga färgen.
  • Applikator – För att underlätta processen med att färga dina ögonfransars behöver man en applikator. Den använder du för att applicera färgen, man kan också använda en speciell ögonfransborste om man så önskar.

Så gör du för att få perfekt färgade fransar – en guide

När du har de produkter och verktygen du behöver, kan du sätta igång!

  • Rengör noggrant – Börja med att rengöra dina fransar grundligt, använd ett rengöringsmedel som är skonsamt och som effektivt får bort smuts och smink från dina ögonfransar.
  • Borsta igenom dina strån – Nästa steg är att använda en fransborste för att borsta igenom ögonfransarna och separera de från varandra. Genom att borsta ögonfransarna kan man se till att färgen lägger sig jämt.
  • Fördela färgen jämt över ögonfransarna – Snart är du klar! Blanda färgen som du ska använda enligt de instruktioner som kommer med produkten. Dutta sedan ögonfransborsten i färgen och applicera färgen på ögonfransarna. Var noggrann med att varje ögonfrans får färg, man bör börja vid roten för att sedan jobba sig utåt. Iaktta försiktighet då färgen kan hamna i ögonen!
  • Vänta – Sista steget är att vänta. Man bör vänta cirka 5-10 minuter så att färgen hinner verka, vill man ha en starkare färg kan man vänta längre än så. Tvätta sedan ögonfransarna med en fuktig bomullsrondell, därefter kan du njuta av dina nya mörka fransar!